Vier jij Nijntjes verjaardag met ons mee?

P E R S B E R I C H T

 

12 juni 2018

 

Vier jij Nijntjes verjaardag met ons mee?

 

Op zaterdag 23 juni viert Bibliotheek Ermelo in samenwerking met Bruna Ermelo de verjaardag van Nijntje. Donderdag 21 juni is Nijntje echt jarig, maar tijdens het muziekspektakel Fête de la Musique  maken wij er een muzikale en feestelijke happening van.

 

De hele dag worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij Nijntje de hoofdrol speelt. Hierbij kan je denken aan een speurtocht door het dorp, een kleurwedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn, een Nijntje skippyballenparcours op het Raadhuisplein en een echt App camp. In de Bibliotheek kunnen kinderen en ouders creatieve en educatieve apps van Nijntje uitproberen op de Ipads van de Bibliotheek, kleuren op de multitouchetafel en spelletjes spelen op de PC’s.

 

Programma

Het volledige programma vindt u op de achterkant van de kleurplaat. De kleurplaat is op te halen vanaf 16 juni in de Bibliotheek en de Bruna in Ermelo. Op zaterdag 23 juni wordt de kleurplaat tevens uitgedeeld bij het oude pand van Jonker Herenmode op het  Pauwenplein. Op de website van Bibliotheek Noordwest Veluwe www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl is het programma eveneens zichtbaar.

 

Over Nijntje
In 1955 wordt Nijntje ‘geboren’. Tijdens een vakantie in Egmond aan Zee, vertelt Dick Bruna elke avond voor het slapengaan aan zijn oudste zoon Sierk een verhaaltje over een wit konijn dat in de tuin van het vakantiehuisje rondloopt. Dat konijn wordt de inspiratie voor Nijntje. Als vader Dick wat zit te tekenen verschijnt Nijntje op papier.

 

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Dorinda van der Kamp, Adviseur Communicatie & Marketing Bibliotheek Noordwest Veluwe,
tel. 085-2733575/06 -23 85 41 83 of dorinda.vanderkamp@bibliotheeknwveluwe.nl

About the author: Fête de la Musique