Het laatste FdlM nieuws
swirl

 

Voorbereidingen voor Fête de la Musique 2018 zijn al weer in volle gang!

Zet zaterdag 23 Juni 2018 alvast in uw agenda, want dan vind de elfde editie plaats van dit gezellige Ermelose muziekfeest.

0 commentaren
Klik op de titel voor het volledige bericht! swirl  

Een gedicht over FdlM door Fiet van Beek dorpsdichter van Ermelo

gedicht

FdlM social media nieuws

Fête de la Musique Ermelo | Nederland heeft 26 nieuwe foto's toegevoegd. ... See MoreSee Less

Fête de la Musique Ermelo | Nederland heeft het bericht van Jan de Roo Fotografie gedeeld. ... See MoreSee Less

Fête de la Musique Ermelo | Nederland was ondanks het weer toch weer een mooi evenement. Het Kontakt Ermelo meer foto's staan op: www.janderoofotografie.nl/fotos/fdlm-2017/

Fête de la Musique Ermelo | Nederland heeft het album van The CodeName gedeeld. ... See MoreSee Less

Fête de la Musique Ermelo | Nederland, podium Stationsweg. Foto's by Maaike Foks

Het leukste feest van Ermelo! Met muziek, dans, kunstmarkt en nog veel meer! Komt dat zien, er is voor ieder wat wils ... See MoreSee Less

Fête de la Musique

juni 23, 2018, 10:00am - juni 23, 2018, 10:00am

Het leukste feest van Ermelo! Met muziek, dans, kunstmarkt en nog veel meer! Komt dat zien, er is voor ieder wat wils

Ook Ermelo van Nu was erbij en maakte foto's van het leukste evenement van Ermelo! Iedereen hopelijk tot volgend jaar😊 ... See MoreSee Less

ermelovannu.nl/vrijetijd/6295-lustrum-muziekfeest-in-de-regen

Wat een geslaagde dag gisteren! Samen met de organisatie alle deelnemers en natuurlijk het publiek een topdag neergezet. Bedankt iedereen voor de aanwezigheid. Een mooie dag om 10 jaar FDLM te vieren! ... See MoreSee Less

Fête de la Musique Ermelo | Nederland heeft een bericht gedeeld. ... See MoreSee Less

Mannenensemble Hommelus Ermelo Centraal

Fête de la Musique voor de allerkleinsten! Workshop 'Muziek op schoot' @bibliotheek ... See MoreSee Less

Foto's voorgaande FdlM edities
swirl

Fête de la Musique 2016

« 1 van 16 »

Fête de la Musique 2015

« 2 van 14 »

Fête de la Musique 2014

Fête de la Musique 2013

Heeft u nog foto's van voorgaande edities van Fête de la Musique of zou u graag over foto's van voorgaande edities van Fête de la Musique beschikken?

Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier. swirl
Over Fête de la Musique
In Frankrijk is in 1982 een initiatief gestart onder de titel ‘Fête de la Musique’ (Feest van de Muziek). Op de langste dag van het jaar (21 juni) staat het hele land in het teken van muziek. In iedere stad, klein of groot, in elk dorp en iedere buurt worden op deze dag muziekactiviteiten georganiseerd. Op ieder plein staat een podium waarop optredens en concerten worden gegeven. Vóór jong en oud, dóór jong en oud, op zowel professioneel als amateurniveau. Dit initiatief is overgenomen door vele Europese en niet-Europese landen, ook Nederland doet mee.
 
Alike Last, Ermelose en docente Frans, kwam in 2008 op het idee om ook in Ermelo een Fête de la Musique te organiseren. Met de hulp van een kleine groep vrijwilligers stampte ze binnen drie maanden een topfeest uit de grond. Uit verschillende hoeken meldden zich enthousiaste muzikanten, zangers, zangeressen, dansers en danseressen aan. Allemaal wilden zij een gratis optreden verzorgen op één van de verschillende binnen- en buitenpodia. Ermelo bruiste op zaterdag 21 juni 2008 van de muzikaliteit. Ondernemers boden hun winkelvloer aan als podium, de kerken zetten hun deuren wijd open, Meerkanten verzorgde verschillende podia en het publiek genoot.
 
Een traditie leek geboren en zo was het ook. In 2009 vond opnieuw een succesvol Fête de la Musique plaats. Het aantal podia met professionele geluidsinstallaties ging van één in 2008, naar drie in 2009, want ook veel bands meldden zich dat jaar aan. Zo werd ook een jonger publiek getrokken. Vanaf 2008 heeft Ermelo elk jaar het Fête de la Musique gevierd en elk jaar melden zich weer meer deelnemers aan. Tijdens de editie in 2013 waren voor het eerst ook kleinere podiumkunsten zoals cabaret, dichtkunst en toneel welkom. Hierdoor werd een nog breder publiek getrokken. Ook werd in 2013 voor het eerst samengewerkt met Streek Evenementen uit Heerde, met als resultaat een uitgebreide Streekmarkt.
 
In 2017 zal het muziekfestijn voor alweer de tiende keer gehouden worden. Uiteraard hoopt de organisatie ook dan weer op een daverend succes begeleidt door lekker weer. Wie geen ambities op het podium heeft maar wel dit feest van dichtbij mee wil maken, is welkom als vrijwilliger. Interesse? Stuur dan een mail naar info@ermelosemuziekfeesten.nl en meld je aan als vrijwilliger van Fête de la Musique.
 
Op zaterdag 24 juni 2017 zal voor de tiende maal het centrum van Ermelo opnieuw bruisen van muziek, zang en dans!
Neem contact op met FdlM
swirl

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

swirl