Het laatste FdlM nieuws
swirl

 

Voorbereidingen voor Fête de la Musique 2018 zijn al weer in volle gang!

Zet zaterdag 23 Juni 2018 alvast in uw agenda, want dan vind de elfde editie plaats van dit gezellige Ermelose muziekfeest.

0 commentaren
Klik op de titel voor het volledige bericht! swirl  

Een gedicht over FdlM door Fiet van Beek dorpsdichter van Ermelo

gedicht

Schrijf je nu in voor FDLM 2018

 

Leuk dat je mee wilt doen met Fête de la Musique op zaterdag 23 juni 2018!

Voordat je je inschrijft, vragen wij je het onderstaande eerst goed door te lezen.

Je kunt je aanmelden met onderstaand formulier. Nadat het formulier is verstuurd, ontvang je binnen een week een bevestiging van inschrijving. Indien je geen bevestiging ontvangt, dan is de aanmelding niet goed gegaan. Wij vragen je het ingevulde formulier dan nogmaals te verzenden. Zijn er aanvullende vragen betreffende de inschrijving, dan kun je altijd een mail sturen naar info@ermelosemuziekfeesten.nl

Aanmelden voor Fête de la Musique kan t/m zondag 13 mei 2018.

Spelregels Fête de la Musique

Alle optredens worden gratis verzorgd. Wel is het toegestaan eigen promotiemateriaal uit te delen en/of te verkopen (bijv. cd’s en dvd’s).

Stichting Ermelose Muziekfeesten zorgt voor een speellocatie of podium. Op sommige speellocaties is een piano aanwezig en een aantal podia heeft geluidsversterking. Alle overige benodigdheden moeten de deelnemers zelf meenemen.

Voor alle optredens geldt dat het geluidsvolume onder het equivalente geluidsniveau (LAeq) van 70 dB(A) moet blijven, gemeten op 2 meter van een willekeurige luidspreker.

Deelnemers zorgen zelf voor vervoer en catering.

Bij het indelen van het programma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders wensen. Uiteraard is het niet altijd mogelijk om hieraan te voldoen en hiervoor vragen wij dan ook begrip. Mochten er op het allerlaatste moment nog programmawijzigingen noodzakelijk zijn in verband met slecht weer, dan word je hierover door ons geïnformeerd. 

Wij wensen iedereen veel plezier met de voorbereidingen!

Help ons het Fête te promoten en volg ons op twitter en facebook

Email contactpersoon (verplicht)

Naam act (verplicht)

Plaats (verplicht)

Contactpersoon (verplicht)

Telefoonnummer contactpersoon(verplicht)

Mobielnummer contactpersoon

Website

Vul hier de link in naar eventueel filmmateriaal van de act op youtube

Promotionele beschrijving van de act (verplicht)

Soort optreden (verplicht)

Genre

Aantal deelnemers (verplicht)

Voorkeur aantal optredens (verplicht) (Let op: dit is een voorkeur, wij kunnen niets garanderen!)
 1 2 3 Geen voorkeur

Voorkeur aanvangstijd eerste optreden (Let op: dit is een voorkeur, wij kunnen niets garanderen! Aanvangstijden lopen van 10.30-17.00 uur. )

Aanvullende opmerkingen

Foto's voorgaande FdlM edities
swirl

Fête de la Musique 2016

« 2 van 16 »

Fête de la Musique 2015

« 1 van 14 »

Fête de la Musique 2014

Fête de la Musique 2013

Heeft u nog foto's van voorgaande edities van Fête de la Musique of zou u graag over foto's van voorgaande edities van Fête de la Musique beschikken?

Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier. swirl
Over Fête de la Musique
 
In Frankrijk is in 1982 een initiatief gestart onder de titel ‘Fête de la Musique’ (Feest van de Muziek). Op de langste dag van het jaar (21 juni) staat het hele land in het teken van muziek. In iedere stad, klein of groot, in elk dorp en iedere buurt worden op deze dag muziekactiviteiten georganiseerd. Op ieder plein staat een podium waarop optredens en concerten worden gegeven. Vóór jong en oud, dóór jong en oud, op zowel professioneel als amateurniveau. Dit initiatief is overgenomen door vele Europese en niet-Europese landen, ook Nederland doet mee.

 

Alike Last, Ermelose en docente Frans, kwam in 2008 op het idee om ook in Ermelo een Fête de la Musique te organiseren. Met de hulp van een kleine groep vrijwilligers stampte ze binnen drie maanden een topfeest uit de grond. Uit verschillende hoeken meldden zich enthousiaste muzikanten, zangers, zangeressen, dansers en danseressen aan. Allemaal wilden zij een gratis optreden verzorgen op één van de verschillende binnen- en buitenpodia. Ermelo bruiste op zaterdag 21 juni 2008 van de muzikaliteit. Ondernemers boden hun winkelvloer aan als podium, de kerken zetten hun deuren wijd open, Meerkanten verzorgde verschillende podia en het publiek genoot.

 

Een traditie leek geboren en zo was het ook. In 2009 vond opnieuw een succesvol Fête de la Musique plaats. Het aantal podia met professionele geluidsinstallaties ging van één in 2008, naar drie in 2009, want ook veel bands meldden zich dat jaar aan. Zo werd ook een jonger publiek getrokken. Vanaf 2008 heeft Ermelo elk jaar het Fête de la Musique gevierd en elk jaar melden zich weer meer deelnemers aan. Tijdens de editie in 2013 waren voor het eerst ook kleinere podiumkunsten zoals cabaret, dichtkunst en toneel welkom. Hierdoor werd een nog breder publiek getrokken. Ook werd in 2013 voor het eerst samengewerkt met Streek Evenementen uit Heerde, met als resultaat een uitgebreide Streekmarkt.

 

In 2017 zal het muziekfestijn voor alweer de tiende keer gehouden worden. Uiteraard hoopt de organisatie ook dan weer op een daverend succes begeleidt door lekker weer. Wie geen ambities op het podium heeft maar wel dit feest van dichtbij mee wil maken, is welkom als vrijwilliger. Interesse? Stuur dan een mail naar info@ermelosemuziekfeesten.nl en meld je aan als vrijwilliger van Fête de la Musique.

 

Op zaterdag 23 juni 2018 zal voor de tiende maal het centrum van Ermelo opnieuw bruisen van muziek, zang en dans!
Neem contact op met FdlM
swirl

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

swirl
FdlM social media nieuws

Fête de la Musique Ermelo | Nederland heeft 26 nieuwe foto's toegevoegd. ... See MoreSee Less

Fête de la Musique Ermelo | Nederland heeft het bericht van Jan de Roo Fotografie gedeeld. ... See MoreSee Less

Fête de la Musique Ermelo | Nederland was ondanks het weer toch weer een mooi evenement. Het Kontakt Ermelo meer foto's staan op: www.janderoofotografie.nl/fotos/fdlm-2017/

Fête de la Musique Ermelo | Nederland heeft het album van The CodeName gedeeld. ... See MoreSee Less

Fête de la Musique Ermelo | Nederland, podium Stationsweg. Foto's by Maaike Foks

Ook Ermelo van Nu was erbij en maakte foto's van het leukste evenement van Ermelo! Iedereen hopelijk tot volgend jaar😊 ... See MoreSee Less

ermelovannu.nl/vrijetijd/6295-lustrum-muziekfeest-in-de-regen

Wat een geslaagde dag gisteren! Samen met de organisatie alle deelnemers en natuurlijk het publiek een topdag neergezet. Bedankt iedereen voor de aanwezigheid. Een mooie dag om 10 jaar FDLM te vieren! ... See MoreSee Less

Fête de la Musique Ermelo | Nederland heeft een bericht gedeeld. ... See MoreSee Less

Mannenensemble Hommelus Ermelo Centraal

Fête de la Musique voor de allerkleinsten! Workshop 'Muziek op schoot' @bibliotheek ... See MoreSee Less