Het laatste FdlM nieuws
swirl

 

Succesvolle Fête de la Musique 2018

Zaterdag 23 juni stond in het teken van de 11e Fête de la Musique in en rondom het centrum van Ermelo. Het was mede dankzij het prachtige weer, een zeer succesvol en gezellig muziekfeest waar weer vele bezoekers uit het hele land op af kwamen. Burgemeester Baars opende om 10 uur op het Raadhuisplein deze […]

0 commentaren
Klik op de titel voor het volledige bericht! swirl  

Een gedicht over FdlM door Fiet van Beek dorpsdichter van Ermelo

gedicht

Programma FDLM 2018!

 

Foto's voorgaande FdlM edities
swirl

Fête de la Musique 2016

« 2 van 16 »

Fête de la Musique 2015

« 1 van 14 »

Fête de la Musique 2014

Fête de la Musique 2013

Heeft u nog foto's van voorgaande edities van Fête de la Musique of zou u graag over foto's van voorgaande edities van Fête de la Musique beschikken?

Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier. swirl
Over Fête de la Musique

 

In Frankrijk is in 1982 een initiatief gestart onder de titel ‘Fête de la Musique’ (Feest van de Muziek). Op de langste dag van het jaar (21 juni) staat het hele land in het teken van muziek. In iedere stad, klein of groot, in elk dorp en iedere buurt worden op deze dag muziekactiviteiten georganiseerd. Op ieder plein staat een podium waarop optredens en concerten worden gegeven. Vóór jong en oud, dóór jong en oud, op zowel professioneel als amateurniveau. Dit initiatief is overgenomen door vele Europese en niet-Europese landen, ook Nederland doet mee.

Alike Last, Ermelose en docente Frans, kwam in 2008 op het idee om ook in Ermelo een Fête de la Musique te organiseren. Met de hulp van een kleine groep vrijwilligers stampte ze binnen drie maanden een topfeest uit de grond. Uit verschillende hoeken meldden zich enthousiaste muzikanten, zangers, zangeressen, dansers en danseressen aan. Allemaal wilden zij een gratis optreden verzorgen op één van de verschillende binnen- en buitenpodia. Ermelo bruiste op zaterdag 21 juni 2008 van de muzikaliteit. Ondernemers boden hun winkelvloer aan als podium, de kerken zetten hun deuren wijd open, Meerkanten verzorgde verschillende podia en het publiek genoot.

Een traditie leek geboren en zo was het ook. In 2009 vond opnieuw een succesvol Fête de la Musique plaats. Het aantal podia met professionele geluidsinstallaties ging van één in 2008, naar drie in 2009, want ook veel bands meldden zich dat jaar aan. Zo werd ook een jonger publiek getrokken. Vanaf 2008 heeft Ermelo elk jaar het Fête de la Musique gevierd en elk jaar melden zich weer meer deelnemers aan. In 2009 nam Pim Engelsman als kartrekker en voorzitter van de Stichting het over van Alike. Samen met een enorme groep vrijwilligers, heeft Pim dit muziekfeest gemaakt tot wat het nu is. Tijdens de editie in 2013 waren voor het eerst ook kleinere podiumkunsten zoals cabaret, dichtkunst en toneel welkom. Hierdoor werd een nog breder publiek getrokken. Ook werd in 2013 voor het eerst samengewerkt met Streek Evenementen uit Heerde, met als resultaat een uitgebreide Streekmarkt.

In 2018 word Fête de la Musique alweer voor de 11e keer gehouden. Uiteraard hoopt de organisatie ook dan weer op een daverend succes begeleidt door lekker weer. Wie geen ambities op het podium heeft maar wel dit feest van dichtbij mee wil maken, is welkom als vrijwilliger. Interesse? Stuur dan een mail naar info@ermelosemuziekfeesten.nl en meld je aan als vrijwilliger van Fête de la Musique.

Op zaterdag 23 juni 2018 zal voor de elfde maal het centrum van Ermelo opnieuw bruisen van muziek, zang en dans!

Neem contact op met FdlM
swirl

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

swirl
FdlM social media nieuws

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.